ܓ✿ راهی که زیر پاست، راهی دوباره بودܓ✿

ادامه "خرمالـــوی یاد" بلاگفا...

ܓ✿ راهی که زیر پاست، راهی دوباره بودܓ✿

ادامه "خرمالـــوی یاد" بلاگفا...



مواد لازم
گوشت                       3 کیلو
پیاز                         500 گرم
نخود                       500 گرم
لوبیا قرمز                  250 گرم
لوبیا چیتی               250 گرم
بلغور                       750 گرم
برنج                        250 گرم
دارچین                      20 گرم
زنجبیل                      10 گرم
نمک                 به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه قیمه
پیاز 2عدد
گوشت 500 گرم
لپه 250 گرم
رب 100 گرم
زعفران و دارچین به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم



طرز تهیه :
گوشت و پیاز خرد شده را همراه با 2 لیتر آب می گذاریم تا بپزد بعد از پخت، آن را ریش ریش می کنیم
حبوبات را که از قبل 12 ساعت خیس کرده بودیم را می گذاریم تا نیم پز شود سپس بلغور را اضافه می کنیم و بعد از چند جوش برنج را اضافه می کنیم و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد بعد از پخت گوشت ، ادویه ها و نمک را اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا کشدار شود **
سپس حرارت را کم می کنیم تا  به اصطلاح دم بکشد. وقتی  شله را در ظرف کشیدیم ، با قیمه و زعفران و دارچین تزیین می کنیم

طرز تهیه قیمه
ابتدا پیاز را سرخ می کنیم و گوشت ریز شده را به آن اضافه می کنیم و در آخر لپه را که از قبل خیس کردیم  همراه  مقداری آب اضافه می کنیم تا بپزد سپس رب و زعفران را اضافه می کنیم و حرارت را کم کرده تا قیمه ها جا بیفتد

 

 

 



 

**–  طبق همون مثل معروف نخوردم نون گندم دیدم دست مردم اینا .....اون هم زدن بالا زمانی برابر با طول شب دارد

فامیل از عصر روز قبل نذر جمع می شن و خانم ها مقدمات و آقایون هم شب زنده داری سر دیگ شله-  مرتب هم می زنن تا کشــــــــــــدار شود-

در هیات‌ها هم با توجه به قربانی زیاد گوسفند  در این ایّام  این مراحل، گاه تا نزدیک ظهر  طول می کشد اما همیشه برای برگشت هیات و ناهار  عزاداران، شُله مشهدی آماده است

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.