ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
مواد لازم
گوشت
3 کیلو
پیاز
500 گرم
نخود
500 گرم
لوبیا
قرمز 250
گرم
لوبیا
چیتی
250 گرم
بلغور
750
گرم
برنج 250
گرم
دارچین
20
گرم
زنجبیل 10
گرم
نمک
به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه قیمه
پیاز 2عدد
گوشت 500
گرم
لپه 250 گرم
رب 100 گرم
زعفران و دارچین به مقدار لازم
نمک به
مقدار لازم
طرز تهیه :
گوشت و پیاز خرد شده
را همراه با 2 لیتر آب می گذاریم تا بپزد بعد از پخت، آن را ریش ریش می کنیم
حبوبات را که از قبل 12 ساعت خیس کرده بودیم را می گذاریم تا نیم پز شود سپس
بلغور را اضافه می کنیم و بعد از چند جوش برنج را اضافه می کنیم و مرتب هم بزنید تا
ته نگیرد بعد از پخت گوشت ، ادویه ها و نمک را اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا
کشدار شود **
سپس حرارت را کم می کنیم تا به اصطلاح دم بکشد. وقتی
شله را در ظرف کشیدیم ، با قیمه و زعفران و دارچین تزیین می کنیم
طرز تهیه قیمه
ابتدا پیاز را سرخ می کنیم و گوشت ریز
شده را به آن اضافه می کنیم و در آخر لپه را که از قبل خیس کردیم همراه
مقداری آب اضافه می کنیم تا بپزد سپس رب و زعفران را اضافه می کنیم و حرارت
را کم کرده تا قیمه ها جا بیفتد
**– طبق همون مثل معروف نخوردم نون گندم دیدم دست مردم اینا .....اون هم زدن بالا زمانی برابر با طول شب دارد
فامیل از عصر روز قبل نذر جمع می شن و خانم ها مقدمات و آقایون هم شب زنده داری سر دیگ شله- مرتب هم می زنن تا کشــــــــــــدار شود-
در هیاتها هم با توجه به قربانی زیاد گوسفند در این ایّام این مراحل، گاه تا نزدیک ظهر طول می کشد اما همیشه برای برگشت هیات و ناهار عزاداران، شُله مشهدی آماده است